دیگچه و ماقوت مشهدی ثبت ملی می‌شود

خبرگزاری ایسنا

محمود طغرایی با اشاره به برگزاری آیین تهیه خوراک سنتی دیگچه و ماقوت مشهدی که در خانه ملک مشهد برگزار شد، اظهار کرد: این میراث‌ فرهنگی معنوی شامل آداب و رسوم مرتبط با پخت، آداب قبل و پس از میل غذا می‌شود.

وی اضافه کرد: همچنین شناخت خواص موادغذایی سالم و طبیعی، هنر آشپزی سنتی، توجه به سلامتی اعضای خانواده و بسیاری دیگری از عناصر ارزشمند گذشته است که بخش عمده‌ای از میراث ‌فرهنگی ناملموس یا معنوی غذایی ما را در گذشته تشکیل می‌داده است.

مسئول دفتر ثبت آثار تاریخی، طبیعی و ناملموس اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی ادامه داد: پرونده ثبتی دیگچه و ماقوت مشهدی به عنوان ۲ پیش غذای سنتی مشهد که در ماه مبارک رمضان تهیه و مصرف می‌شود، در دست تهیه است.

وی تصریح کرد: در خراسان و مشهد به‌ عنوان یکی از شهرهای تاریخی مهم که از گذشته میزبان اقوام و فرهنگ‌های مختلف بوده، میراث فرهنگی غذاهایی سنتی پر باری وجود داشته است.

طغرایی گفت: انواع دمنوش‌ها، نان روغنی‌ها، اشکنه‌ها، جوش‌ها، آش‌ها، کوکوها، دلمه‌ها، خوراک‌ها و انواع دیگری از این فرهنگ غذایی بوده که در حال فراموشی است. اکنون میراث‌ فرهنگی در نظر دارد نسبت به شناسایی آن‌ها اقدام و در فهرست ملی کشور ثبت کند.

وی افزود: قبل از این برخی غذاها مانند شله مشهدی، شیشلیک شاندیز، کمه جوش سبزواری، یخنی درگز، فتیر مسکه کلات و درگز و تعداد دیگری از غذاهای سنتی در فهرست ملی ثبت شده است.

بر اساس گزارش روابط‌ عمومی اداره‌کل میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی، طغرایی یادآور شد: برگزاری جشنواره غذاهای سنتی و گردشگری غذاهای بومی می‌تواند یکی از برنامه‌های ترویجی در این رابطه با میراث ‌فرهنگی غذایی باشد.

https://dailybulletin.ir/28/04/2022/%d8%af%db%8c%da%af%da%86%d9%87-%d9%88-%d9%85%d8%a7%d9%82%d9%88%d8%aa-%d9%85%d8%b4%d9%87%d8%af%db%8c-%d8%ab%d8%a8%d8%aa-%d9%85%d9%84%db%8c-%d9%85%db%8c%d8%b4%d9%88%d8%af/